Az akadémia

Közel két éves, gondos előkészítő tevékenység eredményeként 2010-ben megalakult a CulinArtist Academy Közhasznú Alapítvány. A szervezet legfőbb célkitűzései között tartja számon a hazai gasztronómiai oktatás elősegítését, támogatását, valamint saját oktatóközpont – tankonyha, tanétterem és tangazdaság - létrehozását.

A szervezet tagjai hisznek abban, hogy a naprakész szakmai tudás nemzetközi szintű megszerzéséhez az elméleti oktatás mellett elengedhetetlen a gyakorlati oktatás. Így Magyarországon egyedülálló és  hiánypótló módón, gyakorlat-orientált képzéseiket korszerű konyhatechnológiai eszköz háttér és kiváló oktatói csapat jellemzi. A vendéglátóipari szakmák közül nem csak a szakácsok oktatását tartják szem előtt – többek között pék, cukrász, barista és sommelier képzés is szerepel a repertoárban.

Az Alapítvány a már végzettséggel rendelkezőkről sem feledkezik el: workshopok és tematikus előadások keretei között kínálnak számukra elérhető képzéseket.

A CulinArtist Academy szakmai partnerei és támogatói nagylelkű segítségének köszönhetően közel ötvenezer euró értékben használhat konyhatechnológiai eszközöket, az “Év Konyhája” nyertese -  Takács Lajos. Továbbá az Alapítvány felkérte, hogy tiszteletbeli kuratóriumi tagként vállaljon szerepet annak működésében. Mindezek mellett 2011-ben az alapítvány a neves rendezvény támogatói között is szerepelt, az Év Konyhája díj nyertesének pedig értékes szakmai támogatást ajánlott fel.
A CulinArtist Academy tevékenységének és közbenjárásának köszönhetően közel 1 millió forint értékű konyhai eszközt tudott beszerzni a Gourmand Szakiskola. Az Alapítvány célja, hogy ez a lehetőség további oktatási intézmények számára is elérhető legyen, a szoros szakmai együttműködés kialakítása mellett.
A 2011-ben a Syma Csarnokban megrendezésre került Gastro Trade Expo elnevezésű konferencia és szakvásár sikeréhez az Alapítvány is nagyban hozzájárult: a CulinArtist Academy közreműködésének köszönhetően látogatott hazánkba a sous vide technológia atyja, a francia Georges Pralus,az Alain Ducasse Intézet képviseletében.