Rólunk írták

A MÁK Bisztró lett az Év Konyhája

A Vendéglátás szaklap immár harmadik alkalommal kért fel ismert gasztronómiai szakembereket és újságírókat, hogy szavazzanak az év legjobbjának tartott étteremre. A díjat ezúttal a budapesti MÁK Bisztró csapata, Huszár Krisztián vezetésével vehette át az október 24-i gálavacsorán, míg a Vendéglátás csapatának különdíját a békéscsabai Brill Bisztró nyerte el.

A harmincfős zsűri tagjai három olyan éttermet jelölhetnek, ahol az elmúlt egy évben legalább három alkalommal vendégek voltak, és a helyek természetesen nem tartozhatnak saját érdekeltségi körbe. A szavazás szempontjai között szerepel többek között az étlapválaszték változatossága, a szezonális, illetve regionalitás követése, a „kreatív” alapanyagok használata, fontos a konyhatechnológiák magabiztos kezelése, az alkotóelemek harmonikus összhatása a tányéron, az ötletes tálalás, a figyelmes szerviz, és az olyan apró figyelmességek is, mint az üdvözlőfalatok vagy a kísérő pékáruk minősége.
Tavaly Takács Lajos és az Olimpia étterem, tavalyelőtt pedig Jahni László és a balatonszemesi Kistücsök nyerte a díjat.
A díjátadó gálán a hazai gasztronómiai élet színe-java, a hivatásos és amatőr ínyencek vettek részt, a vacsoramenüt a Séfasztal formáció hat tehetséges séfje - Ádám Csaba (Kereskedőház), Takács Lajos (Olimpia), Bernát Dániel (U26), Fülepi Kálmán, Jászai Tibor (Prímás Pince), Világ Viktor kreatív cukrász - valamint a Gundel csapata, Merczi Gábor vezetésével készítette. A különlegességek között szerepelt például posírozott tojás háromféle köménnyel körítve, kőrözött uborkazselével és beluga kaviárral, csirkepaprikás zöldségtekerccsel, valamint csokoládés desszert szilvával és fokhagymával ízesítve.
A rendezvény támogatói voltak: Knorr Kulináris Akadémia, Chefcentrum, Szentkirályi Ásványvíz, Puritaan Drinks, Culinartist Academy, 895Hunnium pálinka, Alexandra kiadó, és a borokat biztosító pincészetek.

Forrás: http://businesstraveller.hu/szallashely_vendeglatas/a-mak-bisztro-lett-az-ev-konyhaja-1101178